My biggest need is to express myself. Most easily trough art and design. I am a fashion design student born 1993. Enyoy!

Mode är ett språk utan ord. Ett sätt att kommunicera i färg och form. Mode har, precis som alla andra språk fördomar om vad man förväntas att säga, hur man förväntas att vara och det kan lätt ske missförstånd om man inte lever upp till dessa. Jag anser att det är vackert att våga säga något annat än det som förväntas av en. Men det krävs mod. En större öppenhet skulle leda till färre missförstånd vilket skulle kräva mindre mod, men det skulle också vara svårare att sticka ut. Jag hoppas ändå att vi alla är påväg att öppna oss mer vilket kommer att leda till en lekfullare och lättsammare inställning till mode. 

Mode kan, om man så vill, uttrycka allt från en politisk åsikt till religiös tillhörighet. Därför tror jag alltid att det kommer att vara känsligt, men i takt med samhällets utveckling kommer även modet och olika individers reaktion på detta att förändras. Jag tror att modet kan påverka samhället precis som samhället påverkar mode. Det är något stort som jag verkligen tycker är värt att kämpa för. 

Tyvärr kan inte mode vara lättsamt, lekfullt och påverka samhället samtidigt, eller kan det? 

- Jag tror det.

Facebook Twitter Pinterest Flickr Instagram Blog LinkedIn share